גילית נזקי רטיבות בדירתך – מי אחראי לתקן אותם?

מחברי המאמר - עו"ד קארין שמעון ועו"ד לידור שובל

נזקי רטיבות הם בעיה נפוצה ושכיחה עד מאוד, בעיקר בבתים משותפים.

התופעה רווחת בעיקר בעונת הגשמים, ובמרבית המקרים יהא זה עקב בעיות איטום ועוד.

השלכות של נזקי רטיבות עשויות להיות משמעותיות, בין אם הנזק הוא לרכוש (הרטבת ארונות קיר למשל, נזקים לציוד ועוד), לגוף ולבריאות – עקב היווצרות עובש וטחב, או אף חלילה להוות סכנת חיים בשל התפשטות הרטיבות למקורות חשמל.

 

מי נושא באחריות לנזקי רטיבות?

במקרים רבים אין אפשרות להתחקות אחר מקור הרטיבות ללא בדיקות מעמיקות של איש מקצוע.

ייתכנו מקרים, בהם המקור לרטיבות בפגם בצנרת, ייתכן מקרה בו המקור הוא שיפוץ שעשה השכן מעליך בחדר הרחצה שלו, ואולי אף ליקויי איטום בגג המשותף שנוצרו עם השנים.

מנסיוננו בליווי מקרים מסוג זה, ייתכנו אף מקרים בהם המקור הוא שילוב של כמה מהנ”ל.

חשוב לדעת, שבמקרים בהם המקור לרטיבות נעוץ ברכוש משותף – סביר להניח שהאחריות לשאת בתיקונים הנדרשים תחול על נציגות הבית המשותף (ועד הבית).

במקרה כזה העלות תשולם מקופת הועד, אך ככל שלא יהיה די כסף בקופת הועד, ייתכן שהנציגות תידרש לבצע גביה מיוחדת מבעלי הדירות.

במקרה בו נקבע שהמקור לרטיבות בדירת השכן (למשל, איטום לקוי במרפסת דירתו, שלרוע המזל ממוקמת ממש מעל לסלון שלך, או לצורך הדוגמא – ליקויים בצנרת הדירה מעליך שאיתרע מזלך וגורמים לבריחת מים שמחלחלים בעקביות לדירתך), הרי שהאחריות לתיקון תחול על השכן עצמו.

חשוב להדגיש שטרם קביעת זהות האחראי לרטיבות בדירתך, חשוב לקבל דו”ח מומחה המפרט את הליקויים, הנזקים והמקור להם. עוד חשוב שעו”ד יבחן את דו”ח המומחה שאיתר את מקור/ות הרטיבות ויחווה דעתו לעניין זה, על מנת שפניה למי מהגורמים תתבצע בהתאם להוראות הדין.

 
האם מי שאחראי לנזקי הרטיבות אחראי לתקן אצלי את הנזקים?

לאחר שעברנו את משוכת “קביעת זהות הגורם האחראי”, יש לבחון למה בדיוק הוא אחראי?

מקדמית – אחראי אותו גורם לתקן את המקור לנזקי הרטיבות בדירתך.

במקרים רבים זהו תנאי הכרחי ומקדים לביצוע התיקונים הנדרשים בדירתך.

במקרים רבים תידרש אף המתנה של פרק זמן לאחר ביצוע המקור לנזק, לצורך ייבוש – וזאת בטרם יחלו העבודות לתיקון הנזקים בדירתך.

האחריות לתיקון הנזקים בדירתך, ככל שהם תוצאה ישירה של הליקויים שאותרו תהיה על האחראי לליקויים.

 

ומי יפצה אותי על נזקים שנגרמו כתוצאה מרטיבות בדירתי?

ככל שנגרמו לך נזקים כתוצאה מנזקי הרטיבות (בין ישירים ובין עקיפים), זכותך לדרוש שיפוי מלא בגינם מאת האחראי לנזק.

 

ואם בכוונתי למכור את הדירה ואין לי את הזמן להתחיל לתקן?

ככל שבכוונתך למכור את הדירה, חשוב ליידע בשקיפות על המצב, שאם לא כן לרוכש עשויה לעמוד עילת תביעה נגדך על שלא גילית מידע מלא ואמיתי אודות מצב הנכס (דירתך), או על הסטטוס המשפטי, ככל שיש כזה.

במקרה כזה עלול להיקבע כי הפרת את חובת הגילוי, ולרוכש עשויה לעמוד אף הזכות לתבוע ממך פיצוי מוסכם על פי הסכם המכר.

 

רוצים להתייעץ בנושא של נזקי רטיבות?

לעוה”ד במשרדנו ניסיון רב במתן ייעוץ משפטי בכל הנוגע לבתים משותפים, תשלום דמי ועד בית, שינויי תקנון בית משותף, הסכמי שכירות, ליווי וייצוג ועדי בתים, בעלי דירות ועוד.

לייעוץ ראשוני ניתן לפנות אלינו בהודעה מהירה בווטסאפ בלחיצה על האייקון שבתחתית העמוד, במילוי טופס צור קשר משמאל או בפניה טלפונית ונשמח לסייע!

בנוסף, מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק שהקמנו בנושא סכסוכי שכנים, שם ניתן לשאול ולהתייעץ בכל הנוגע לניהול בתים משותפים ולסכסוכי שכנים. להצטרפות לחץ על הקישור: שכנים בהפרעה – סכסוכי שכנים ועו”ד.

 

הבהרה: כל המידע הנכלל במאמר זה הינו בבחינת מידע כללי בלבד, איננו ממצה, איננו מתייחס למקרים פרטניים ואיננו מהווה חוות דעת ו/או ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי ואיננו מהווה בשום אופן תחליף להתייעצות עם עו”ד. על המעוניין בכך יהיה לקבל עצה מקצועית נפרדת לכל פעולה משפטית או אחרת בקשר לנושאים המפורטים במאמר. המידע המובא במאמר זה איננו מהווה המלצה ו/או הנחיה לבצע או שלא לבצע פעולה כלשהי.

מוזמנים לשתף את הכתבה!

לייעוץ משפטי אישי ומקצועי - השאירו פרטים

לחצו לשליחת הודעה
צריכים עזרה?
היי!
איך אפשר לעזור?